האם זה נשמע כמו בעיה בורידים?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

01/04/2019 | 23:54 | מאת: גילי

שלום, לפני כמה שנים עשיתי טיפול להריגת הספנה הארוכה וזה עבר בהצלחה. לפני כשבועיים בערך התעמלתי במשך כמה ימים אירובית תוך ששרכתי את הנעל מאוד חזק באופן שלחץ על אזור הקרסול , קצת כמו חוסם עורקים. עם או בלי קשר לזה, בימים מאז: • הופיעו לי סימנים של שטפי דם או נימים דקים באזור שנלחץ. • אזור השוק שלי כואב בצד האחורי-פנימי ולפעמים עם הרגשה "תפוסה" • האזור שמאחורי ובצד הפנימי של הברך כואב מדי פעם. התחושה כל הזמן משתנה אבל הסה"כ לא עובר. 1. האם התחושות שרשמתי מעלות חשש לדלקת בורידים? האם יש דרך לבדוק ראשונית אם יש צורך לבדוק דופלקס או לא? 2. האם יש חשש לבעיה לאחר שכבר שהוציאו ספנה ארוכה? (אולי מורידים אחרים?) 3. האם יש חשש ל- DVT? אם כן עד כמה דחוף לבדוק, האם מותר לי להתעמל אירובית והאם צריך בגרב אלסטית? תודה רבה

07/04/2019 | 19:25 | מאת: ד"ר רם אברהמי

לא נשמע מורידים כי נגרם לפי דבריך מנעל בכל מקרה ויש נפיחות רגישותשל השוק אז יש מקום להיבדק על ידי כירורג כלי דם או לבצע דופלקס לורידים העמוקים

מנהל פורום כלי דם ורידים