שינויים וסקולרים בחומר הלבן,פעילות מוגבר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

18/02/2019 | 21:25 | מאת: סופי

שלום רב,במידה ויש חסימות בכלי דם הקטנטנים במוח,שינויים וסקולרים ..בחומר הלבן.. לפי mri .בדיקת mra תקינה,האם כדאי לבדוק שאין חסימות וחשש גם בלב? כרגע אני מטופלת באספירין 75מג,וביקורת עוד 8 חודשים...אשמח לחוות דעת לגהי האם כדאי לבדוק גם כלי דם בלב? תודה

19/02/2019 | 09:40 | מאת: MRI

שינויים בכלי דם קטנים לרוב לא קשול לכלי דם גדולים ניתן להתיעץ עם נירולוג אך לרוב אינו דורש בדיקה . מאידך בדיקת לב ועורקים הינה רוטינה באנשים עם בעיות כלי דם

19/02/2019 | 21:07 | מאת: סופיה

לסיכום ה mri:מוקדים של אות T2 מוגבר רבים יחסית בחומר הלבן,אינם ספציפים,קיימת אפשרות של שינויין על רקע מחלת כלי דם קטנים.... לפי הבנתי מהנורולגית יש לי חסימות בכלי דם הקטנטנים.כרגע אני מטופלת באספירין 75מג ביקורת עוד 8 חודשים....אני בסיכון ? תודה פשוט אתמול חא היתה לי הבדיקה ועכשיו כן אז רציתי חהיות יותר מדוייקת אשמח לתגובתך תודה מראש

מנהל פורום כלי דם ורידים