חסימת כלי דם ראשיים (80%) אצל אישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

14/09/2018 | 10:12 | מאת: נטלי

שלום רב, אמי, בת 82, צלולה ומתפקדת באופן עצמאי לחלוטין. לאחרונה בשל סחרחורות, אי שיווי משקל והתעלפות, עברה CT במיון, ואובחנה כסובלת מחסימת עורקים ראשיים של 80% (חסימה מאוזן לאוזן). הטיפול שקיבלה אספירין חזק במיוחד, כאשר נאמר לה שבמידה ולא יסתדר, תקבע תור למומחה בסוף אוקטובר. רופאת משפחה המליצה לנסות את האספירין ולעבור אוטלטרסאונד בסוף ספטמבר, אחרי החגים. אני מודאגת מאוד, אמי אישה בריאה בד"כ. מבקשת לדעת מה הסיכונים שבהמתנה? האם עליי להתעקש על צינתור מיידי? מה עוד אני יכולה לעשות? אודה לתשובתכם בהקדם.

16/09/2018 | 12:35 | מאת: קרוטיד

אין מה להתרגש לא אצים לצינטור וניתוח בהיצרות 80% א תסימנית המשך אספרין והמתנה לתור לכלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים