חסימה חוזרת של קרוטיד אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

18/06/2018 | 13:54 | מאת: הודיה

ד"ר אברהמי שלום רב אמא שלי בת 72 עברה לפני שנה ניתוח endarterectomy בשל חסימת קרוטיד 90%. בבדיקת דופלר לצורך ביקורת לאחר שנה מהניתוח נמצא שישנה חסימה חוזרת של 70%. הכירורג איתו נפגשה לצורך ביקורת הסביר כי מדובר ברקמת צלקת שגדלה, ולא בפלאק. הכירורג אומר שאין מה לעשות עם זה. אנחנו מאוד דואגים. זה נשמע כאילו שמה שהוא בעצם אומר זה שמה שנשאר זה רק לחכות לסוף.... אני לא יכולה לקבל את זה ומבקשת דעתך מה ניתן לעשות. כי אם תוך שנה זה גדל עד כדי חסימה של 70%, מה יהיה בעוד חודשים ספורים??? אמא שלי גם מתוכננת לטוס לארהב בעוד כ 3 שבועות. האם הלחץ של הטיסה לא עלול להחמיר את מצבה?? בינתיים קבענו תור פרטי לחוות דעת נוספת, אך התור הוא בעוד שבועיים וחצי, שזה זמן קצר מדי לפני הטיסה. אשמח מאוד לדעתך תודה רבה

18/06/2018 | 18:30 | מאת: קרוטיד

הכירורג צודק ואתם פשוט לא מכירים את הבעיה והספרות .סתם פניקה על כלום שטטוס ותהנה הצלקת לאחר ניתוח אינה כמו הפלק והחשש לארוע נוסף קטן בהרבה עוקבים בדופלקסים חוזרים ואם היצרות מגיעה ל90 % אז מטפלים בסטנט . נא להרגיע סהכ היצרות חוזרת מתרחשת ב12 % מהניתוחים וכאמור אינה ככ בעיתית ומסוכנת. היא אינה מתקדמת בשבועות אלא בשנים וחודשים טיסה נעימה

מנהל פורום כלי דם ורידים