בצקות ברגליים ותחושת בעירה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

11/06/2018 | 17:20 | מאת: שרית

שלום, אימי בת 73. לפני כחצי שנה החלה לסבול מכאבי ראש ואובחנה חסימת כלי דם ודלקת בראשה. לאחר האבחון החלה ליטול במשך כחצי שנה סטרואידים מסוג פרדניזון. לאחר שרמת הדלקת ירדה החלו להוריד באופן מבוקר ביותר את מינון הסטרואידים. מיד עם התחלת הורדת המינון החלו להופיע בצקות ברגליה, אודם, נפיחות ותחושת בעירה בלתי נסבלת ברגליים. כל הבדיקות שנעשו- דם, כליות, לב, דופלר רגליים יצאו תקינות וההנחה היא שהבצקות הן תופעת לוואי של הסטרואידים, על אף שהיא נקיה מהם כבר כחודשיים. מה ניתן עוד לעשות? אימי מתקשה לשאת את הכאבים ולא רואה תקווה. אשמח להארה או לתגובה שאולי תסייע להבין האם המצב הפיך? כיצד ניתן לסייע לה?

12/06/2018 | 17:35 | מאת: כאבי רגלים

יתכן והסטראידים טיפלו בגורם דלקתי וכעת ש כשירדו הדלקת קימת ויש כאבים יש להוריד בצקות באגידה של רגללעים מנוחה רגל מורמת ואולי לשקול לחדש סטראידים במינון נמוך ממליץ להתיעץ עם הרופא המטפל

מנהל פורום כלי דם ורידים