נפיחות בפין כתוצאה מחסימת כלי הלימפה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

27/11/2017 | 15:18 | מאת: יניב

שלום רב, אני סובל מנפיחות קבועה בגופים המחילתיים של הפין, במחצית הדיסטאלית, הגורמת להפרעה קשה בתפקוד המיני. זיהום, דלקת ומחלה אוטואימיונית נשללו. לא מדובר בבעיה אורולוגית טיפוסית. ב-MRI התגלתה צלקת בעובי 2 מ"מ ברקמה הספוגית סביב השופכה. רופא פנימאי העלה את האפשרות שהצלקת גורמת לחסימת כלי הלימפה. לדבריו, ניתן להסיר את הצלקת בניתוח וכך לפתור את הנפיחות. מאחר שאתה מבין בכלי הלימפה, ברצוני לשמוע את דעתך. שאלותיי: 1. האם ייתכן שצלקת סביב השופכה תגרום לחסימת כלי הלימפה ולנפיחות בגופים המחילתיים? 2. האם יש סיכוי שהסרת הצלקת בניתוח תפתור את הנפיחות? תודה, יניב

27/11/2017 | 15:32 | מאת: צלקת

צלקת יכולה לגרום להפרעה בניקוז אך הוצאתה תגרום שוב לצלקת מציע לבדיקת אורולוג ופלסטיקאי

27/11/2017 | 16:31 | מאת: יניב

האם הוצאת הצלקת תגרום בוודאות לצלקת חדשה שתגרום אף היא להפרעה בניקוז, או שיש סיכוי כלשהו שלא תהיה בעיית ניקוז לאחר הניתוח? יש לך אומדן לסיכויים באחוזים?

מנהל פורום כלי דם ורידים