פיצוץ וריד עקב הזרקת חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

26/10/2017 | 23:27 | מאת: שואלת

היי, במהלך ביקור במיון שלחו אותי לעשות ct לאחר שתיית חומר ניגוד (הייתי עם iv פתוח). במהלך הבדיקה הזריקו לי חומר ניגוד הרגשתי המון לחץ וכאב חד מה שנגרם עקב פיצוץ הוריד ולהתנפחות של היד שהלכה וגדלה. לאחר מכן ניסו למצוא לי וריד וכשפתחו הוא החל להתנפח גם כן ולכן הוציאו אותו. בניסיון חדש לאחר כמה שעות נוצרה מעין גולה קטנה ונפוחה (כחולה).

27/10/2017 | 14:11 | מאת: פיצוץ וריד

זה קורה אך לא צפוי נזק הוריד וההמטומה חלק כחול יספגו. לעיתים לוקח שבועיים חודש באם ממש נפוח אז קומפרסי מיים קרים באם חום 38 וזיהום אז לבדיקת רופא .

מנהל פורום כלי דם ורידים