דופלר עורקי צוואר-חוות דעתך

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

13/09/2017 | 17:11 | מאת: שרית גבאי

שלום, תוצאות בדיקות דופלר של אימי בת 80- שמח לחוות דעת: בצד ימין - יש היצרות בינונית (בין %69%-50 (בעורק התרדמה הפנימי. . M/SEC 0.72 הוא המשותף התרדמה בעורק) PSV ) peak systolic velocity ה - ( EDV ) end diastolic velocity ,וה - M/SEC 1.88 הוא הפנימי התרדמה בעורק PSV ה - . M/SEC 0.39 הוא הדבר דורש מעקב. יש עדות להיצרות משמעותית בעורק התרדמה החיצוני . הזרימה בעורק הורטברליס תקינה בכוון ובטיב . בצד שמאל - יש היצרות בינונית (בין %69%-50 (בעורק התרדמה הפנימי. . M/SEC 0.62 הוא המשותף התרדמה בעורק) PSV ) peak systolic velocity ה - ( EDV ) end diastolic velocity ,וה -M/SEC 2.61 הוא הפנימי התרדמה בעורק PSV ה - . M/SEC 0.47 הוא Created by Neevia docuPrinter SDK v6.4 הדבר דורש מעקב. עורק הוורטברליס לא הודגם . בשני הצדדים - נצפו פלאקים משמעותיים בעורק התרדמה המשותף.

13/09/2017 | 19:50 | מאת: קרוטיד

סהכ היצריוות בינוניות בעורקי התרדמה שאינן דורשות טיפול פרט לאספרין בתנאי שלא היה ארוע מוחי בחצי שנה האחרונה . לא הודגם עורק ורטברלי משמאל אך יש 3 עורקים למוח וחסימה שלמה של ורטברלי לא מטפלים

מנהל פורום כלי דם ורידים