דחוף עזרתך החשובה.............

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

20/06/2017 | 18:51 | מאת: שיר

שלום דר', אבא שלי בן 71 נמצא במעקב של אחת לחצי שנה דופלר עורקי צוואר, כשנתיים שהפסיק לעשן, לוקח כדורים לאיזון כולסטרול ונוטל אספרין ליום. פענוח מעכשיו, בצד ימין- יש היצרות בינונית (בין 50%-70%) בעורק התרדמה הפנימי. ה- PCV PEAK SYSYOLIC VELOCITY בעורק התרדמה המשותף הוא 1.37 M/SEC. ה- PSV בעורק התרדמה הפנימי הוא 1.79. M/SEC, וה- EDV) END DIASTOLIC VELOCITY הוא 0.68 M/SEC. נצפו פלאקים משמעותיים בעורק התרדמה המשותף. בצד שמאל- יש היצרוץ קלה ביותר (מתחת ל- 15%) בעורק התרדמה הפנימי. ה- PCV PEAK SYSYOLIC VELOCITY בעורק התרדמה המשותף הוא 4.57 M/SEC. ה- PSV בעורק התרדמה הפנימי הוא 1.06 M/SEC עורק התרדמה המשותף מסויד, בצורה קשה. בשני הצדדים- הזרימה בעורק הורטברליס תקינה בכוון ובטיב. למרות תוצאה זו הרופא כלי דם אומר שלהמשיך כרגיל בטיפול שמרני ומעקב דופלר. אני לא מבינה הרופאים בתחום מחכים שיקרה חלילה משהו ורק אז יבצעו טיפול כירורגי? אני מבינה את הסיכון שיש בניתוח אבל גם להיות כך זה סיכון. לשאלתי, 1. נצפו פלאקים משמעותיים בעורק התרדמה המשותף. מצב זה אכן רק למעקב? 2. עורק התרדמה המשותף מסויד, בצורה קשה.- מה המשמעות לכך? 3. היינו בשני חוות דעת ואמרו רק למעקב. מה דעתך בנושא? אשמח לתשובה לשאלותי ודעתך מה לעשות.

23/06/2017 | 10:23 | מאת: קרוטיד

צודקים הכירוגים את סתם בלחץ בלי שאת יודעת ומבינה בזה . ניתוח במצב זה יותר מסוכן ממעקב וזה מה שצריך מעקב בלבד אם יש היצרוך 90 % אז לניתוח או באם יש ארוע מוחי והיצרות מעל 70 % שבת שלום

מנהל פורום כלי דם ורידים