תסמונת TUR בזמן ולאחר ניתוח TURP

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

09/08/2011 | 20:42 | מאת: עילום שם

היות ואני מועמד לניתוח TURP שמעתי על הסיכון הכרוך בהרעלה מחומר השטיפה וההשפעה על מאזן המלחים בגוף. שאלתי היא האם לא מתבצע מעקב שוטף בזמן הניתוח במטרה להמנע מסיבון זה, ובן מה משמעות תופעות הלווי של ההרעלה הנ"ל. אודה על תשובה מהירה.מעונין גם בתשובה למייל.

שלום רב, אתה מתייחס בוודאי ל TUR SYNDROME , תסמונת מוכרת בניתוחי הסרת ערמונית דרך השופכה. בניתוח זה מסירים את הערמונית בעזרת סכין חשמלית, בזמן שמזרימים לשלפוחית נוזל שמורכב מחומצת אמינו "גליצין" . היות ובמהלך הניתוח נפתחים סינוסים ורידיים בעקבות החיתוך יש סיכון של ספיגה חוזרת לגוף של חלק מהגליצין, דבר שעשוי לגרום לשינוי מאזן המלחים בדם. כדי להמנע מתופעה זו ננקטים תמיד מס' צעדים: ראשית טרם הניתוח המטופל צריך לעבור בדיקות דם גם לרמות המלחים בגוף וגם לתפקודי הקרישה. שנית בעת הניתוח המבוצע בהרדמה המטופל מנוטר ללא הפסקה מבחינת לחצי הדם ומצבו הכללי הן ע"י המרדים וכמובן ע"י המנתח עצמו. היות והתסמונת הנ"ל ידועה ומוכרת, כדי להמנע ממנה מקפידים על כללי ניתוח נכונים, עם הגבלה במשך זמן הפעולה(עד שעה) ובכמות שקיות הגליצין שיש להשתמש בהן בעת הפעולה. כל הצוות בחדר הניתוח מכיר את הנושא ואת "פרוטוקול מהלך הניתוח" וכך גם האחות יכולה להתריע בפני המנתח על השעה ועל כמות הגליצין שהשתמשו בה. כמובן, לאחר הניתוח המטופל עובר בדיקות דם לברר האם אכן יש שינוי במאזן המלח, וברמות ההמוגלובין, ויש ניטור לכמות השתן דרך קטטר אותו משאירים למס' ימים לאחר הניתוח, ויש גם ניטור ללחץ הדם והמצב הכללי. במידה ויש הפרעה כלשהי, הן על סמך בדיקות הדם והשתן או על סמך בדיקה גופנית והתרשמות כללית, הרופאים במחלקת האישפוז נמצאים שם כדי לטפל באופן מיטבי- להחזיר נולים ומלחים, לייצב מבחינת לחצי הדם וכיו"ב.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת