פרמיקסון

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/06/2011 | 07:27 | מאת: אמיר

בוקר טוב, בן 31, ואובחנה אצלי דלקת כימית בשופכה(גודל ערמונית תקין).עקב קשיים בהזרמת שתן אורולוג המליץ אלפה בלוק פעם ביום.עכשיו כעבור כמה חודשים הוא ממליץ לנסות פרימקסון. יצויין שללא אלפה בלוק אין לי אפשרות להזרים שתן. המלצתו לשלב את שתי התרופות יחד למספר שבועות של חפיפה ואח"כ לנסות להמשיך רק עם הפרמיקסון. ברשותך יש לי מספר שאלות: -למה דלקת כרונית גורמת לקושי במתן שתן,האם זה קשור לכווץ כלי דם באגן? -הליכה יומית יכול להקל על הקושי המתואר? -הבנתי שאלפה בלוק מיועד לבעלי ערמונית מוגדלת,איך זה קשור למקרה שלי. -בתקופת החפיפה מומלץ ליטול את שתי התרופות ביחד,או שאחת בבוקר ואחת בערב. -אני שותה גם כמוסה של דקל ננסי,היא יכולה להשתלב יחד עם הנ"ל ואם כן כיצד לשלב אותה אותה? שיהיה יום מצוין אמיר

שלום אמיר, דלקת כרונית בשופכה או בערמונית יכולה לגרום להפרעות במתן השתן, בלי קשר לגודלה של הערמונית. אם יש תסמינים חסימתיים- כלומר, כביכול משהו מפריע לזרימה תקינה של השתן (ובמקרה של דלקת כרונית, כנראה התכווצות משמעותית של שריר הסוגר, שמפריעה לזרימה תקינה של השתן-) אזי טיפול בחוסמי אלפא כפי שהוצע לך יכול לעזור כי תפקיד התרופות הללו להרפות את הסוגר ובכך לאפשר זרימת שתן תקינה. זה נכון שגברים מבוגרים עם ערמונית מוגדלת עשויים לסבול גם הם מהפרעות בהתרוקנות ולכן נוטלים חוסמי אלפא, אבל התרופה הזו יעילה גם בצעירים, כפי שהסברתי. הבעיה העיקרית עם דלקת כרונית של השופכה והערמונית, היא שאין חוקים חד משמעיים לא בנושא התסמינים ולא בנושא ההקלה עליהם, כך שאצל כל אחר זה יכול להתבטא אחרת ולהגיב אחרת לטיפול. יש מקרים שפעילות גופנית עוזרת להקל על התסמינים אך לעיתים עשוייה להחמיר- תראה מה שמתאים לך ולפי זה לבצע אותה. לגבי פרמיקסון- זוהי תרופה טבעית שמכילה מיצוי של דקל ננסי במינון גבוה ואין בעיה לשלב אותה ביחד עם חוסמי אלפא. יש הטוענים שלתרופה זו גם פעילות נוגדת דלקת (אנטי-אינפלמטורית) ולכן היא עשויה לעזור בהקלה בתסמינים.

22/06/2011 | 06:51 | מאת: אמיר

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת