ערמונית מוגדלת-פרוסטטה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/04/2010 | 12:08 | מאת: קובי

שלום, אבי כבן 72 סובל מפרוסטטה, הוא קיבל מהרופא שני סוגי כדורים "אבודרט" ו"טמסולין", הוא טוען שהם מסייעות לבעיה אך גורמות לו לתופעות לוואי ומאז שהוא לוקח אותם זה עושה לו לא טוב, שאלתי היא מהי השיטה המומלצת היום לטיפול בפרוסטטה, יש המון טיפולים חדשניים/טבעיים שאני רואה באינטרנט אך ברצוני לדעת מה הכי מומלץ. תודה רבה.

22/04/2010 | 06:18 | מאת: ד"ר אילן גרינולד

שלום קובי, אכן ישנן שיטות מומלצות רבות ולכן החשוב הוא להתאים את השיטה הטיפולית לכל אחד. גם מה שאביך מקבל היא שיטה טיפולית טובה ובעצמך אתה נוכח שעבורו הטיפול התרופתי הזה אינו מתאים. ישנן תרופות אחרות, סינטטיות (קסטרל) וטבעיות (פרמיקסון) בעלות השפעה טובה מאד, וישנם שיטות טיפוליות כירורגיות שיש לשקול בהתאם למצבו הכללי, תרופות נוספות שאביך מקבל, גודל הערמונית ועוד. אני ממליץ שתתייעץ עם האורולוג המטפל כדי להחליט על השיטה הטיפולית המתאימה עבור אביך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת