ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

29/03/2011 | 16:29 | מאת: זאב

בן 65 סובל מערמונית מוגדלת מזה כעשר שנים. פרט לכך בריא לגמרי. בארבע-חמש שנים אחרונות סובל מקשיים בהשתנה. טופלתי תחילה בקדקס 2 מ"ג, ומזה כשנתיים ב-4 מ"ג ליום. על פי רוב מסתדר עם הסימפטומים – פעם בלילה קימה להשתנה, ובמשך היום מספר סביר. פעם בכמה שבועות חווה מספר ימים "קשים" בהם מתעורר בלילה כל שעה-שעתיים, בכל פעם נזקק לפעמיים השתנה ברצף, ע"מ שתחושת הדחיפות תחלוף. גם ביום בתקופה הזאת, יש מספר רב של דחיפות בהשתנה, וקשיים בהשתנה. הימים "הקשים" הללו נמשכים לאורך 3-4 ימים ובהדרגה אני חוזר למצב הנורמלי. לא מצאתי שום "טריגר" שאני יכול ליחס כגורם ל"ימים קשים". בבדיקות אולרטאסאונד לאורך השנים, גדלה הערמונית בהדרגה, לאורך כ-12 שנים מגודל של כ-40 ועד לבדיקה האחרונה בה נאמדה ב-93 סמ"ק. PSA עלה בתקופה הזאת בהדרגה מ-3.24 ועד ל 8.18 בהווה. האורולוג אליו הלכתי, ניסה לשלוח אותי לביופסיה, בטענה שכל מי שיש לו PSA מעל 6 מומלץ לו לעשות ביופסיה. אני לא ממש התלהבתי, קודם כל משום שנדמה לי שקיים הסבר לא רע לרמת הPSA הגבוהה והוא גודל הערמונית, מה שנותן צפיפות PSA עדיין סבירה במקרה שלי. לאור זאת הסכים האורולוג שבשלב ראשון נפתור את בעיית הסימפטומים, כדי שאיכות החיים שלי תשתפר קצת. שתי שאלות לי. 1.האם נראה לך בלתי-סביר להמתין עם ביופסיה (כפי שיש לי נטיה לעשות) 2.האם יתכן שמה שאני סובל ממנו בימים הקשים הוא פרוסטטיטיס כרוני (בכל התקופה הזאת בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין) תודה

זאב שלום לך, ישנן מספר נקודות שמצריכות התייחסות: ראשית- תסמיני ההשתנה שלך- שעד לשבועות האחרונים נשלטו באופן סביר עם תרופות- קדקס 4 מג', אך כעת החמרה בתכיפות ובדחיפות, וגם בנוקטוריה, ואולי מדובר בדלקת אקוטית, לכן ממליצה לך קודם כל לשלוח בדיקת שתן כללית ותרבית. אם יש עדות לזיהום אזי אנטיביוטיקה תפתור את הבעיה. אולם, בהחלט יכול להיות שהכדורים שאתה נוטל להטבת תסמיני ההשתנה כבר לא עוזרים, ובשל גודלה של הערמונית הייתי מוסיפה לך טיפול להקטנתה, למשל עם אבודרט, או שוקלת ניתוח להסרת אם זה מחמיר.. זה נכון שערמונית גדולה מייצרת יותר PSA וזה נכון שבעת דלקת אקוטית או החמרת תסמיני השתנה וגם בדלקת כרונית בערמונית יכולה להיות עליית PSA, אבל בגילך הצעיר עם PSA כזה, אני כן הייתי מבצעת ביופסיות, על אף גודלה המשמעותי של הערמונית שלך. יש שתי בדיקות שניתן לעשות לפני ביצוע ביופסיות: יחס PSA חופשי לכללי= FREE TO TOTAL PSA , שזו בדיקת דם, או בדיקת PCA3 בשתן. אלו לא בדיקות בסל התרופות ובדיקת השתן יקרה מאוד, אבל אולי יוכלו לחסוך לך ביופסיה.

04/04/2011 | 15:23 | מאת: זאב

ראשית, תודה על תשובתך המפורטת. בהמשך, אני יכול להוסיף עוד שני נתונים שאולי מסייעים. בשלוש בדיקות PSA שנערכו לי משנת 2009, נבדק גם היחס PSA חופשי לכללי והוא עומד על 0.15 כמו כן חישבתי את צפיפות ה PSA בשתי הזדמנויות וזה היה 0.070 בשנת 2002 ועלה ל 0.085 בשנת 2010. האם הנתונים הללו משנים במשהו את תשובתך? תודה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת