פרמיקסון

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/12/2010 | 16:35 | מאת: אחיהוא

מהם התופעות בהן מטפל הפרמיקסון,האם כדאי להשתמש בו בשילוב עם תרופות אחרות ,האם הוא גורם גם להקטנת הערמונית

אחיהוא שלום רב, פרמיקסון הינה תרופה צמחית המבוססת על צמח הדקל הננסי (Saw Palmetto) ומטרתה הקלת תסמיני השתנה שנובעים בשל הגדלה שפירה של הערמונית. מנגנון הפעולה של התכשיר אינו ברור לחלוטין והועלו סברות כי לצמח זה פעילות הורמונלית אנטיאנדרוגנית (משפיעה על רמות טסטוסטרון)ובכך עשוי להקטין את הערמונית, פעילות אנטי-דלקתית ופעילות המעודדת מוות של תאי הערמונית ומעכבת את התרבותם. במחקרים השוואתיים נראה כי Permixon יעיל בשיפור תסמיני הגדלה שפירה של הערמונית (BPH) בדומה לתרופות מסוג חוסמי α (כגון קסטראל או אומניק)ובעל פחות תופעות לוואי. פורסם גם בכתב העת New England Journal of Medicine מחקר השוואתי בין Saw Plmetto ובין פלצבו (תרופת דמה "אינבו"), ונמצא כי אין הבדל בין זרוע הטיפול וזרוע הפלצבו, הן ביעילות והן בפרופיל תופעות הלוואי. צריך לדעת שהנחיות איגוד האורולוגים האמריקני והאירופי( כמו גם הישראלי) מציינות כי קיימים בשוק מספר רב של תכשירים צמחיים השונים זה מזה בהרכבם ובפעילותם, ועד כה לא נצברו די ראיות מדעיות המאפשרות המלצה על שימוש בתכשיר צמחי כלשהו.ניתן לשקול שימוש בתכשירים צמחיים בחולים שסבלו מתופעות לוואי משמעותיות בטיפולים בתרופות "רגילות", או בחולים המעוניינים בשימוש בתכשירים צמחיים בלבד, תוך מתן הסבר על הסימוכין המדעיים המוגבלים ליעילות תכשירים אלה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת