זיהום

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

22/06/2015 | 10:25 | מאת: איתן

שלום, עברתי ניתוח רובוטי רדיקלי לפני שנה. בחודשיים האחרונים יש לי צריבה בקצה הפין בזמן שמשתין בעיקר בחלק השתן הראשון שיוצא. הזרמה טובה, אין לי הפרשות או הדבקויות. בבדיקות שתן כללי הכל תקין ובתחום הנורמה. - האם יש לי זיהום חיידקי/אחר? - האם זו תופעה מאוחרת הקשורה לערמונית שאיננה? - האם יש בדיקת שתן או בדיקה אחרת שניתן לעשות? תודה

22/06/2015 | 10:37 | מאת: איתן

המשך, עשיתי גם תרבית שתן והתוצאה היתה שאין גדילה.

שלום רב, בהחלט יכול להיות שיש לך דלקת בשתן ולכן חשוב לבצע תרביות שתן. עדיין, אם התרביות תקינות והצריבה ממשיכה להציק לך יש לפנות לאורולוג המטפל שלך ולהתייעץ עמו על הצורך בציסטוסוקפיה- גם אם אתה אומר שההתרוקנות תקינה עדין יכול להיות שיש לך היצרות בשופכה. היתי ממליצה לך גם לעבור אולטראסאונד דרכי שתן לשלול מחלת אבנים. בנתיים תקפיד על שתיה מרובה ותמנע מקפאין או משקאות חריפים שיכולים להחמיר צריבה.

23/06/2015 | 00:20 | מאת: איתן

1. האם יכול להיות שיש היצרות בשופכה למרות שזרם השתן תקין? 2. היצרות בשופכה כולאת שתן (שיורי) כך שלא נשטף תדיר וזה המקור לזיהום? 3. למרות שאני מתרוקן באופן מלא, עדין אני מצליח להוציא עוד כמה טיפות ע"י כיווץ שרירי הסוגר, טיפות אלו כמו בחלק השתן הראשון שיוצא, לעיתים צורבות. האם זה מחזק את ההנחה מס' 2?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת