דחוף עזרה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/05/2015 | 21:13 | מאת: נסים

אבא שלי ביצע אולטרסאונד טראנס רקטלי (TRUS). סיבת ההפניה:PSA מוגבר. PSA:30 בדיקה רקטלית: נפח:30 סמ"ק נוקשות: כן סימטרית: כן גבולות ערמונית: שמורים ערמונית מובילית: כן גוש נוקשה באונה שמאל בדיקה TRUS: נפח: 33 סמ"ק אורך 3.6 ס"מ גובה: 4.8 ס"מ רוחב: 5.2 ס"מ גבול חיצוני: שמור PZ - אזור היפואקוגני פריפרי משמאל, שאר המרקם הומוגני. TZ - מרקם הטרוגני דו צדדי. גבול בין PZ ל-TZ- שמור. בלוטות זרע: נורמלי. שלפוחית שתן: שארית שתן קטנה. ביופסיות: נלקחו 12 סיבוכים: לא היו בזמן הבדיקה. ניתן דף הסבר למטופל להמשיך אנטיביטיקה שהחל טרם הבדיקה. הערות: המטופל קיבל 80 מ"ג גנטמיצין תוך שרירי בתום הבדיקה. האם זה מסוכן? האם זה סרטן? מה עושים? צריך עזרה דחוף!!! תודה

שלום רב, מה שציטטת פה זה תיאור הבדיקה שאביך עבר- ביופסיות מונחות סונר מהערמונית . כרגע ממה שכתו פה לא ידוע אם הממצאים מעידים על מחלה סרטנית. כדי לדעת זאת הביופסיות מועברות למעבדה ואביך יקבל תשובה בתוך כשבועיים שלושה- אל הרופא ששלח אותו לבדיקה. בהתאם לתוצאות יוסבר לאביך מה יהיה המשך הטיפול, ויכול להיות שלא תמצא מחלה סרטנית. וגם אם כן- בד"כ הכל בר טיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת