חשש מביופסיה של הערמונית .

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/08/2014 | 09:55 | מאת: שי

ד"ר שירי שלום רב עקב עליה ב psa , הרופא המליץ לי לעשות ביופסיה של הערמונית , מאחר שאני פחדן וחושש מכאב שאלתי , ומקריאה באינטרנט רשום שיש כאבי תופת לבדיקה זאת , האם ניתן לבצע זאת בהרדמה מלאה , מה הסיכונים לביצוע הבדיקה ללא ללא הרדמה , לתשובתך המלומדת אודה.

שלום רב, ניתן לבצע ביופסיות ערמונית בהרדמה מקומית או מלאה. עליך לשוחח עם הרופא המפנה שלך והוא יסביר לך. בד"כ ביופסיות בהרדמה מלאה מבוצעות בבתי החולים. ההבדל העיקרי הוא ברמת הכאב. אין סיבה שתסבול- בקש הפניה לביופסיות בהרדמה. עיקר הסכנות מהביופסיה למעט כאב הן זיהום ודימום- כמובן שיש לוודא תרבית שתן שלילית לפני, שאינך נוטל מדללי דם (ושהפסקת אותם אם כן) ושתקבל כיסוי אנטיביוטי לפני הפעולה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת