באר שבע

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

23/09/2013 | 21:51 | מאת: עמיר

בעבר סבלתי מעצירת שתן והוכנס לי קטטר.יחד עם זה קבלתי תרופת אומניק.סבלתי מאוד מהתכבצויות כובות לעתים קרובות מאוד. כאבים אלה פסקו עם הפסקת הטיפול באומניק עד סוף סוף התחלתי להטיל שתןבאופן עצמאי. האים יש עדויות שהשילוב של קטטר עם התרופהגורם לסבל ללא הועיל ויש לקחת אומניק לאחר הורדת הקטטר בלבד. אותה שאלה ואותו מקרה עם קסאטרל. כעת עקב המטורה רבת דם,שוב נקבע לי הרכבת קטטר עם אומניק.אני מטופל שנים באבודארט עקב גידול הפפרוסטטה תודה עמיר

שלום רב, אצירת שתן עשויה לקרות ובעקבות הכנסת הקטטר גם עשויות לקרות התכווצויות בשלפוחית שגורמות לכאבים. מטרת הטיפול בחוסמי אלפא כגון אומניק או קסטראל היא לשפר את האפשרות "לגמול" אותך מהקטטר- כלומר להוציא אותו ושאתה תצליח להתרוקן בלעדיו. לא התרופות הללו הן שגורמות להתכווצויות. במקרה כזה אפשר להוסיף תרופה להקלה על כאבים בעת הקטטר. בכל מקרה אם כבר פעמיים חווית אצירת שתן למרות טיפול תרופתי לשיפור ההשתנה (אומניק/קסטרל/אבודרט) ובוודאי אם אתה מדמם- יש מקום לשקול ניתוח לכריתת הערמונית. אנא פנה לאורולוג המטפל שלך בהקדם לטיפול בנידון.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת