נטילת אומניק - ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/08/2013 | 16:13 | מאת: רפאל

שלום רב. מזה שבועיים שאני נוטל אומניק אוקאס יחד עם לפרוסט - דרך אורולוג. השינוי חל בעיקר בלילה - מתן שתן במינון נמוך + כמות קטנה מאוד - פרט חיובי ). גם ביום המערכת רגועה יותר אולם נראה כאילו יש רצון להשתנה במנות קטנות ( עם יכולת להתאפק ) ואולי ירידה בזרימת השתן. בנוסף יתכן ויש שינויים הנוגעים ליציאות וסחרחורת קלה. 1. מה דעתך בעניין לאור הדברים? 2. ביום כשאני לא חושב על עניין הערמונית אני מטיל שתן כאילו אין כל קושי. מה דעתך האם המחשבה המרובה סביב הטיפול עלול לגרום לתרומה שלילית בכל הנוגע למתן השתן? ( פרט חשוב ביותר ) 3. האם השינוי בזרימת השתן יכול להיות קשור ל"אומניק"? והאם לדעתך עלי להמשיך בלקיחתו? תודה גדולה

שלום לך רפאל. אומניק היא תרופה ידועה ומוכרת מקבוצת "חוסמי אלפא" שמטרתם הרפיית שריר הסוגר ושיפור זרימת השתן. אכן יש לה תופעת לוואי ידועה של סחרחורת ואם אתה מרגיש רע ממליצה להפסיק את התרופה ולנסות אחרת- בהמלצת אורולוג כמובן. יש אנשים שמגיבים היטב עם שיפור התלונות ויש כאלה שלא. אתה זה שיודע בדיוק האם ה עזר לך או לא. "לחץ" וחשיבה מרובה עם טרדות רבות סביב נוששא מתן השתן יכול להחמיר את התלונות ומומלץ לנסות להרגע.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת