קשר בין תכיפות ריקון הערמונית לבין קשיים בהטלת שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

06/04/2013 | 06:21 | מאת: איתן

שלום אני בן 58 בריא בכללי. מאז שאני פעיל מינית, קיימת אצלי הפרשה מוגזמת של נוזל ערמונית בזמן ריגוש מיני, עד כדי תשומת לב מצד בת הזוג. לפני מספר שנים החל להסתמן קושי בהשתנה. לוקח אלפו קאל XL אחד כל ערב בהמלצת אורולוג לאחר בדיקה, PSA 3.78. במהלך הזמן שמתי לב שיש לי קושי מוגבר בהטלת שתן לאחר אוננות מהירה, או מגע מין קצר ופליטה לפני שהספקתי להפריש "מספיק" נוזל פרוסטטה, כאילו שהערמונית חייבת להפריש כמות משמעותית של נוזל לאחר גירוי מיני כדי שלא יווצר קושי בהשתנה (נקודה לזכות "משחק מוקדם" ארוך במיוחד). מצבים נוספים של קושי משמעותי בהשתנה מתגלה למשל לאחר איפוק ארוך בריקון השלפוחית, כשאין לי גישה לשירותים ציבוריים או ביקיצה מהשינה עם זיקפה, באמצע הלילה.אני יודע שהשתנה בזמן או מיד לאחר זיקפה היא קשה יותר אבל אני מדבר ממש על כמעט עצירה או טפטוף איטי מאד. האם יש קשר בין התופעות שהזכרתי? האם יש תרופה שממש מקטינה ערמונית ולא רק משחררת שריר חלק? תודה. איתן

שלום רב, בגילך בהחלט יכול להיות שהגדלת הערמונית מתחילה לגרום להפרעות במתן השתן, ואם אלפו-קל לא מקל עליך, ניתן להחליף תרופה. יש תרופה שמקטינה את הערמונית - "אבודרט" והיא כמובן במרשם רופא. יש לוודא לפני נטילתה שאכן מדובר אצלך בערמונית מוגדלת.יש לזכור שהפרעות אלו לא מחייבות ערמונית מוגדלת ויכולות לקרות גם לגברים עם ערמונית תקינה בגודלה. ניתן לקבל תרופה שמשלבת בין חסם אלפא שמרפה את השריר החלק( ובכך משפר השתנה), לאבודרט שמקטנה את הערמונית והיא נקראית "דואודרט"- גם היא במרשם רופא. ממולץ להבדק אצל אורולוג בבדיקה גופנית וגם בדיקת דם ל PSA לפני תחילת טיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת