אבא

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/03/2013 | 13:23 | מאת: טלי

אבא שלי בן 63 עם עבר רפואי של ניתוח מעקפים, סכרת, דיכאון ועוד ועוד. לאחרונה אושפז במחלקה פנימית בתל-השומר ובלילה הפסיק לתת שתן. לפי דברי הרופאים, לאבא בעיה של פרוסטטה הערמונית גדלה וחסמה את השתן ולכן חובר לקטטר. האם ניתן כך לשחררו מביה"ח מבלי לטפל?

שלום רב, ישנן סיבות רבות לאצירת שתן, זה יכול בהחלט לנבוע מהגדלה של הערמונית אך גם מתרופות נוגדות דיכאון למשל, או מסיבות רבות אחרות. בד"כ הטיפול הראשוני הוא הכנסת קטטר ומעקב, תוך כדי תחילת טיפול תרופתי שיקל עליו את מתן השתן לאחר שיוציאו את הקטטר. לרוב נהוג לנסות לפחות פעם אחת במהלך האישפוז לבצע "גמילה מהקטטר" כלומר להוציא אותו ולראות האם השתנה חזרה להיות תקינה. אם לא- הקטטר יוחזר וברוב המקרים יופנה להמשך טיפול במסגרת קופ"ח אצל אורולוג.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת