התויות לניתוח פרוסטטה מוגדלת והשלחות לאחר הניתוח

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/02/2013 | 23:58 | מאת: יוליה

שלום רב, אבי סובל מתופאות לואי של פרוסטטה מוגדלת כבר תקופה ארוכה, לאחרונה המצב החמיר- בריכת שתן בלילה ועצירת שתן עד ליציאת 1 של שתן בהכנסת קטטר במיון. הרופאים טוענים שלעור הגדלה מרשימה צריך טיפול ניתוחי בלבד.מדובר באיש צעיר, בן63,מאוד ביישן ושקט,שחושש מהניתוח מאוד.הבדיקה היחידה שעבר- us בדיקות דם ושתן. מטופל באספירין לאחר צנטור השנה.מה ההתויות לניתוח? האים צריך לעשות בדיקות אחרות להעריך גודל הפרוסטטה? מה ההשלחות של ניתוח- ( האם יש פגיעה בתפקוד מיני וחזרה של כל התסמינים מחדש? האים יצטרך ניתוח חוזר בהמשך?)האם השיטה חדשה של TUVP יכולה להתאים לו?איך למצוא מןמחה בתחום זה- הוא גר בנתניה, ק.ח.מכבי.תודה רבה מראש. אשמח על כל מידע.

יוליה שלום אם אכן אביך סבל מאצירת שתן, ואינו מסתדר עם תרופות להטבת ההשתנה אזי יש כאן בהחלט התווייה לניתוח. גודלה של הערמונית נמדד הן בבדיקה גופנית והן באולטראסאונד, ולעיתים יש המוסיפים גם בדיקת ציסטוסקופיה אם מדובר בגודל גבולי של הערמונית. למצוא אורולוג מנתח טוב ניתן דרך כל קופות החולים, בכל הארץ. בכל ניתוחי הערמונית -הן בגישה פתוחה מהבטן והן דרך השופכה, כולל גם TUVP היות ומסירים את הערמונית(או מאדים אותה) לא תהיה שפיכה לאחר הניתוח אולם בידי המנתח הטוב לא אמורה להיות פגיעה בתפקוד המיני או בשליטה בשתן. כאשר תחליטו לאיזה מנתח להגיע עליכם לשוחח עמו ולקבל ממנו את כל המידע על הניתוח דרך הפעולה והסיבוכים שלו. כמובן שיש לוודא שאביך יכול לעבור ניתוח ולקבל את האישורים להרדמה מהרופאים המטפלים שלו. בהצלחה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת