ערמונית ואדרנל שמאלי

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

18/02/2013 | 15:53 | מאת: ניסים

שלום רב. אני בן 36 בריא בדר"כ. לפני חצי שנה התגלו אבנים בכליות ימין ושמאל בגודל של כ 0.5 מ"מ". למרות שניסיתי מספר תרופות וכן שימוש באורליט לפני כמה ימים שוב ביצעתי בדיקת אולטאסאונד וממצאי האבנים בכליות לא השתנה. חשוב לציין שכיום אין לי בעיה במתן שתן או דחיפות במתן שתן. יחד עם זאת צוין כי הערמונית בגודל 3.8X4X4.5 בנפח 35.6 סמ"ק. האם זה תקין?ואיך מטפלים בזה? כמו כן צויין כי יש "ממצא באדרנל שמאלי בגודל 4.5 ס"מ". מה זה? מה המשמעות ואיך מטפלים בזה?. לאחרונה, אני מרגיש "לחצים" באזור המפשעות כאילו גדל באזור מין כדור, ובעיקר כשאני משתעל או מתאמץ אני מרגיש מעין תזוזה של משהו באזור השמאלי. אשמח לשמוע חוות דעתך.תודה

שלום רב. לשאלותיך: 1. טיפול באבנים בכליות מצריך בד"כ בירור כולל הדמיה- חוץ מבאולטראסאונד גם בצילום בטן ואם יש לך כאבים אז מומלץ לעבור CT בטן. ממליצה לך לדבר עם מומחה למחלות אבנים ולעבור בירור מטאבולי כולל בדיקות דם ואיסוף שתן,וע"פ תוצאות הבדיקות לקבל טיפול. 2. גודלה של הערמונית לגילך- סה"כ תקין, אולי מעט מוגדל אך אם אין לך הפרעה במתן השתן אין לגודל זה שום משמעות. 3.ממצא באדרנל מחייב לדעתי התייחסות ובדיקת CT בטן ואולי גם בירור אנדוקריני- יש פנות לרופא המשפחה או לאורולוג 4. ע"פ מה שאתה מתאר אולי יש לך בקע במפשעה ועליך להבדק בהקדם אצל כירורג . אל תשכח שכאן זהו רק פורום אינטרנטי שאינו תחליף לבדיקה אצל רופא ! גש בהקדם להשלים את הבירור והבדיקות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת