psa גבוה ובעליה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/01/2013 | 08:58 | מאת: יהודית

שלום בעלי בן 56. סובל מלחץ דם גבוה,חומצת שתן בדם וסוכרת -כל התופעות מאוזנות ע"י כדורים.מזה שנתיים שאובחנה פרוסטטה מוגדלת שפירה, עשינו פעמיים ביופסיה שהיתה תקינה. אולם הערכים של ה-psa ממשיכים לעלות מה ניתן לעשות ואיך להמשיך את הטיפול?

שלום רב, PSA עולה ככל שהערמונית גדלה ועם הגיל וגם מהמון סיבות אחרות, בינהם סרטן ערמונית. חשוב לעקוב אחר הרמה בהתאם לגודלה של הערמונית ולגילו של המטופל ובאם עבר כבר שתי ביופסיות שהיו תקינות מומלץ באם יש עליה משמעותית לשקול המשך בירור למשל בבדיקת יחס FREE TO TOTAL PSA, בדיקת PCA3 בשתן ואפילו לשקול MRI באגן לפי הצורך- זאת לאחר שישבתם לשיחה עם האורולוג המטפל שלכם אם בכלל יש צורך בהרחבת הבירור. חשוב לזכור שיש הרבה גורמים אחרים לעלית PSA כמו דלקות בשתן, מחלות חום או מחלות אחרות בגוף ותמיד חובה לשלול זאת

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת