ערמונית מוגדלת האם היא עלולה ללחוץ על שלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/01/2013 | 23:54 | מאת: דוני

ד"ר שלום רב, אני בעל ערמונית מוגדלת מאוד ושפירה, אני מרגיש את הלחץ להתרוקן בעיקר בהליכה, או בתנועה. בשכיבה ובמנוחה איני מרגיש לחץ להתרוקן. האם יתכן שהערמונית לוחצת לי על שלפוחית השתן באופן מטריד בהליכה? האם הטיפול בדואדרט יכול לשפר לחץ זה? אני מאוד מתלבט האם לקחת כדור זה בשל התופעות לוואי למרות שהאורולוג רשם לי כדור זה. תודה ובברכה, דוני

שלום רב, ערמונית אינה איבר שבאמת מרגישים אבל אם היא מוגדלת ומפריעה למעבר תקין של שתן בהחלט יכולה לגרום לך לאי נוחות והרגשת לחץ. דואודרט היא תרופה שמשלבת גם חומר להקטנה הערמונית (בשם אבודרט) וגם חומר לשיפור ההשתנה (בשם טמסולין). מדובר בתרופה חדשה ובהחלט יעילה- במרשם רופא , אך לא בסל וקצת יקרה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת