פענוח אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

02/12/2012 | 10:31 | מאת: אודליה

גבר בן 65. לאחר צריבה במתן שתן שלא חלפה עם טיפול אנטיביוטי נשלח לבדיקת אולטראסאונד של הכליות. הכליות באולטראסאונד יצאו תקינות לגמרי עם גודל של 11 ס"מ כל אחת. ממצאים נוספים- בלוטת ערמונית מוגדלת 42 סמ"ק עם גבולות לובולריים + גבולות בלתי סדירים של כיס השתן 1- מה זה גבולות לובולריים? 2- מה זה אומר גבולות בלתי סדירים של כיס השתן? 3- האם בהכרח מדובר במחלה הנוראה? אני כ"כ מבועתת ודואגת 4- רופא המשפחה הפנה אותו לאורולוג. התור רק בעוד חודשיים (!) - האם זה לא מסוכן לחכות כ"כ הרבה זמן?

אודליה שלום רב, רוב הממצאים שרשומים כאן הינם אנטומיים כלומר מתארים מבנה של איברים. לא נתן להסיק מתיארוים אלו שום מסקנה חד משמעית על הימצאות מחלה מסכנת חיים. מה שחשוב הוא להבדק אצל האורולוג ויחד עמו ובהתאם לממצאים יוחלט אם צריך להמשיך בירור ובדיקות נוספות. לשאלותייך, באופן כללי: גבולות "לובולרים" של הערמונית זה מתאר את המבנה האנטומי של הערמונית,שמתוארת כמוגדלת מעט בקוטר 42 סמ"ק- ואין להם משמעות קלינית רק מתיאור זה (כלומר אין זה אומר בהכרח שיש בעיה בערמונית). "גבולות בלתי סדירים של השלפוחית" אומר באופן כללי שדופן השלפוחית לא חלק, וזה אולי יצריך התייחסות, באם הצריבה היא אכן התלונה העיקרית שלו. יכול להיות שהאורולג יחליט שיש מקום לבצע ציסטוסקופיה- בדיקה אנדוסקופית של שלפוחית השתן כדי להרחיב את הבירור. יש הרבה סיבות להיווצרות אי סדירות בדופן השלפוחית שהן לאו דווקא בשל מחלות כמו סרטן- פשוט צריך לבדוק. אולי הוא יצטרך לעבור בדיקה גופנית, בדיקות דם ושתן ועוד- סה"כ כנראה אין שום דחיפות אבל מותר לכם לחפש אורולוג שהתורים אליו פחות רחוקים. כאמור הפורום אינו מחליף יעוץ אישי ובדיקה אצל אורולוג, שיוכל לראות את התצלומים בעצמו ולהחליט מה עוד צריך לבצע.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת