פרוסטטה מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/09/2012 | 13:41 | מאת: דב

שלום בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי(לצורך בדיקת תפקודי כבד)אחד הממצאים הוא ערמונית מוגדלת.מקריאה באינטרנט בנושא הנ"ל אני רואה שאין לי שום תסמין שיש בדרך כלל כשיש ערמונית מוגדל (דחיפות/תכיפות במתן שתן,זרימה איטית במתן שתן,הרגשה של חוסר התרוקנות השלפוחית וכו').ובעצם ללא בדיקת האולטראסאונד לא היית יודע על כך.כמובן שבכוונתי להבדק אצל אורולוג אך בינתיים אשמח לקבל ממך חוות דעת והסבר מפורט יותר למצבי.תודה.

שלום לך דב, בלוטת הערמונית קיימת אצל גברים בלבד, ומגיל 50 ומעלה עשוייה לגדול גם באופן שפיר שעשוי להשפיע על מתן השתן ולגרום תסמינים- שציינת שאינך סובל מהם.גם לא ציינת את גילך. אם הבדיקה הגופנית שלך אצל אורולוג תהיה תקינה, ואין לך תסמינים, ואם הוא ימליץ לך על בדיקות דם/ שתן- אם יהיו תקינות, אזי באמת אין סיבה לדאגה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת