ניתוח בשיטת הurolift

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/09/2012 | 19:16 | מאת: חיים

קרוב משפחה שלי בצרפת עם פרוסטטה 70 סמ"ק,מעונייו לא להיות עקר,הוצעה לו השיטה הנ"ל.האם ידוע לך מה היא השיטה? האם נכון שבשיטה כזאת יש סיכוי טוב שהוא יוכל לקיים יחסי מין ולהוציא את הזרע? כיוון שהמכשור לניתוח זה יגיע עוד כחודש וכיוון שהוא עם קטטר כבר 8 ימים, הוצע לו ניתוח בשיטת הvaporization (אידוי?)והרופא אמר לו שהוא יבצע כריתה חלקית ואח"כ הוא ימשיך עם טיפול תרופתי.האם ניתוח כזה יכול להקטין את הסיכויים שלו להיות עקר?(הנושא הזה מאוד חשוב לו, אגב הוא בן 63)כמו כן, מה לדעתך משך הזמןללא סיכונים שהוא יכול להסתובב עם קטטר עד מועד הניתוח? אודה מאוד על תשובתך בהקדם. בברכת שנה טובה . חיים

שלום לך חיים, עד כמה שידוע לי הפעולה הזו אינה ניתוח ונחשבת סוג של פרוצדורה זעיר-פולשנית. חשוב שתבדוק שזה מאושר ע"י ה FDA ושאתה מקבל את כל המידע על הפעולה. צריך לדעת אם זה מתאים לכל גודל של ערמונית.. חשוב להבין שניתוחי ערמונית לא גורמים לעקרות. מה שכן קורה הוא שלא יהיה נוזל זרע בשל הסרת הערמונית (זה יקרה גם באידוי ולא רק בעקבות ניתוח). זה עדיין לא אומר שתהיה פגיעה בתפקוד המיני (זקפה), רק שלא תהיה שפיכה. הזרע נותר באשכים. אם רוצים ניתן להשתמש בו לצורך הבאת ילדים. עם קטטר ניתן להשאר כחודש לפחות. תמיד אפשר להחליף אותו לקטטר חדש- עד לניתוח.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת