משך שימוש בטמסולוסין

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/09/2012 | 16:09 | מאת: הסובל

שלום רב, אני סובל מדלקת כרונית בערמונית. בן 35. מטופל באנטיביוטיקה כרגע עם שיפור חלקי. טופלתי גם בטמסולוסין לחודש (שעבר כבר). שמתי לב שהטמסולוסין עוזר לי (מקל על הכאבים באזור ותחושת דחף ההשתנה). שאלתי - האם אפשר להשתמש בתרופה זו עפ"י הצורך ולא באופן קבוע, למשל לקחת כמה ימים עד שיפור וכן הלאה (אם התסמינים חוזרים)? תודה

שלום רב, אכן גברים צעירים רבים שסובלים מדלקות בערמונית, מדווים על שיפור במתן השתן עם חוסמי אלפא כמו טמסולין. ב"כ מומלץ לקחת את התרופה באופן מתמשך יומיומי, אפילו למס' שבועות-חודשים, ואז בהדרגה להוריד ליום כן-יום לא.. אחת לשלושה ימים.. ועד להפסקה מלאה. אני מניחה שיש כאלה שנוטלים את התרופה לפי צורך בלבד- זה לא מתוקף בעבודות מחקריות אבל אם זה עוזר ואין תופעות לוואי אז לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת