מה ההסבר הרפואי למתן שתן מרובה דווקא בלילה?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/09/2012 | 12:10 | מאת: פנחס

שלום רב! אני בן 62 ,בלוטת הערמונית שלי מוגדלת ואני נמצא במעקב תקופתי. בשנים קודמות הייתי יורד לםנות בוקר לשרותים אבל כיום זה קורה כל שעתיים. אני שותה הרבה במשך היום אבל לא הולך לשרותים כל שעתיים. 2-3 שעות לפני השינה אני מקפיד לא לשתות כמעט ובכלל לא לשתות קפה,תה,אלכוהול ןלא לאכול פירות משתנים כמו אבטיח. למרות זאת ההשתנה בלילה היא רבת פעמים ורבת כמות. האם כל זה יכול להיות מוגדר כ-NOCTURNAL ENURESIS? רופא המשפחה שלל אפשרות שההליכה המרובה בלילה נובעת מבצקת שמופרשת בלילה)

שלום רב, כשי לשעת אם יש לך NOCTURNAL ENURESIS אתה צריך למדוד באופן מדוייק כמה שניתן את כמות השתיה וההתרוקנות שלך במהלך 24 שעות. אם אתה מפריש בלילה יותר מ 1/3 הכמות ב 24 שעות אכן זה עונה להגדרת שיתון יתר לילי.אזי ניתן לתת לך מינירין, תרופת מרשם שהיא בעצם הורמון נוגד שיתון(ANTI-DIURETIC HORMONE). עדיין, בלי קשר לכמות השתן, בשל הגדלת הערמונית יש נוקטוריה- קימות בלילה להתרוקן. זה יכול להפתר בעזרת טיפול תרופתי לשיפור ההשתנה, למשל חוסמי אלפא כמו אומניק או קסטראל.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת