בלוטת הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

04/09/2012 | 17:25 | מאת: אבי

אני בן 53 בריא לחלוטין פרט לבעיה בערמונית שהיא מוגדלת ויוצרת לי בעיה במתן שתן כולל טיפטופים. בהתיעצות רפואית אצל אורולוג ולאחר סידרת בדיקות נרשם לי ע"י הרופא מרשם לכדור 1 לשעות לפני השינה (טמסולוסין). בבוקר שהתלתי שתן איבדתי הכרה ( זה איבוד הכרה שני כי גם במהלך בדיקה אורודינמי איבדתי הכרה). הרופא קבע שאסור לי לקחת כדורים וכי אני צריך לעבור ניתוח אני נמצא בחשש לגבי הניתוח ומה ההשלכות סיבוכים אפשריים אלטרנטיבה אחרת. תודה.

שלום לך אבי. אמנם נדיר אך יש לעיתים תופעות לואי משמעותיות שבגללן לא ניתן לתת את התרופה- במקרה שלך התעלפות בעת שימוש בחוסמי אלפא (טמסולין). אם הערמונית שלך מוגדלת מעל 40 סמ"ק (ע"פ אולטראסאונד) אתה יכול לנסות טיפול להקטנתה עם אבודרט- תרופת מרשם. אם זה לא עוזר, אכן הטיפול המומלץ הוא ניתוח, שגישתו תיקבע בהתאם לגודלה של הערמונית- במקרה של ערמונית קטנה עד 50 סמ"ק ניתן לעבור ניתוח "סגור" דרך השופכה- TURP , אך אם הערמונית גדולה מאוד, מעל 50 סמ"ק, רצוי לעבור ניתוח "פתוח" כלומר הוצאת הערמונית דרך חתך בטני. כדאי לך להתייעץ עם האורולוג שלך. בכל מקרה ובכל גישה ניתוחית, מדובר באחד הניתוחים הכי שכיחים בתחום האורולוגיה ובארץ ברוב בתי החולים הגדולים כמו גם באלו הפרטים יש מנתחים פשוט מצויינים, שאצלם הסיכוי לסיבוך או כשלון הוא נמוך..

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת