לגבי אבחנה וטיפול בדלקת הערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/08/2012 | 16:41 | מאת: ללא שם

שלום, אני לאחר מספר חודשים בהם הופיעו דחיפות ותכיפות במתן שתן, בעיקר ביום, אך גם בלילה לעיתים, לאחרונה עם כאבים מתגברים ברצפת האגן, כאבים בצינור ובקצה השופכה בהשתנה ובשפיכה, ותחושה כללית לא נעימה באיזור הזה. שבועיים כן שבועיים לא. בגדול. אציין שהכל התחיל (חזר למעשה) לאחר ניתוח הסרת קונדילומה שעשיתי בקצה צינור השופכה (לפני כן היה סשן אחד כזה שטופל בדוקסילין וחלף) הייתי אצל מספר אורולוגים - אף אחד מהם לא שלח אותי לבדיקת 4 כוסות או בדיקת זרע אחרת ולא נתן שום טיפול למעט הקלה ע"י חוסם אלפא, שעזר חלקית בהתחלה. האורולוג האחרון עשה לי בדיקה רקטלית ובעקבותיה נתן לי רוקסו ואופלודקס לחודש (בעקבות הבדיקה, שהיתה כואבת מאוד, היתה לי הקלה משמעותית). שאלותי: - האם זה נשמע כיוון נכון לטיפול בבעיה? - למה אף אורולוג לא שלח אותי לבדיקות תרביות כדי להבין יותר טוב במה מדובר? (אחד מהם טען שזה לא הכיוון שלו בבעיה שלי) תודה

שלום רב, את השאלה למה לא שלחו אותך לבדיקות צריך לשאול את מי שטיפל בך עד כה ולא כאן. אם התלונות שלך קשורות טיפול שנעשה בשופכה אולי זה צלקת או גירוי מהטיפול וחכן לא מצריך בירור בתרביות. עדיין תמיד אפשר להציע זאת לרופא שלך ולבצע את הבדיקות. צריך לזכור שלא תמיד הן מגלות את החיידק. מה שחשוב שתעשה כרגע זה תמצא מה מרגיע לך את התסמינים ותמתין בסבלנות, לבסוף זה מסתדר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת