סיכון נטילת חוסמי אלפא קסטרל ואבודרט יחד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/08/2012 | 09:43 | מאת: גל

לדוקטור שירה, שלום רב. האם לא מסוכן (ירידת לחץ ,סחרחורת ..) ליטול יחד קסטרל ואבודרט יחד לטיפול בשיפור הזרימות ובהפחתת גודל ערמונית בהיותן חוסמי אלפא. האם שילוב קסטרל וPERMIXON (תרופה טבעית) עדיף על השילוב הנ"ל?

שךןפ גל, השלוב של חוסמי אלפא ואבודרט נבדק במחקרים מרובים והוא נמצא בטוח. זה נכוןשלחוסמי אלפא עשויות להיות תופעות לוואי של ירידת ל"ד אבל זה לא תמיד ולאו דווקא משמעותי. פרמיקסון הוא תרופה צמחית שאינה עובדת באותו מנגנון כמו חוסמי אלפא או אבודרט, ולא נמצאה באמת כמקטינה את גודל הערמונית ואינה נחשבת כקו טיפול ראשון. כמובן שיש ליטול תרופות בהתאם להוראות ולאחר קבל אישור ומרשם מרופא ואם תרופה גורמת תופעות לוואי יש להפסיקה. מי שלא מגיב לתרופות או לא יכול לקחת תרופות להטבת תסמיני ההשתנה בשל תופעות לוואי קשות או סיבות אחרות צריך לשקול ניתוח הסרת הערמונית כאופציה טיפולית

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת