דלקת ערמונית וPSA הנמדד בעשרות

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

31/07/2012 | 13:37 | מאת: יוסי

האם דלקת ערמונית חיידקית או לא חיידקית יכולה להביא לערכי PSA של 20,30,50 או יותר ובלבד שנשלל סרטן ערמונית. כיצד מפחיתים ערך PSA בדלקת ערמונית לא חיידקית (בחיידקית -מן הסתם רושמים אנטיביוטיקה) ?

שלום רב, PSA הוא מדד בעייתי שמושפע מהרבה גורמים, בינהם גם דלקות בערמונית. אין לשאלתך תשובה חד משמעית ובטח לא כזו שמסתמכת על עבודות מחקר מתוקפות . צריך לזכור שגם ביופסיה- שנחשבת היום לכלי האבחון העיקרי למחלה סרטנית בערמונית- גם ביופסיה עשויה "לפספס" באחוז קטן מהמקרים. יש תרופות שיכולות מלאכותית להוריד PSA אבל אין מקום לטפל בתשובות מעבדה אלא יש צורך לטפל באדם שסובל מתופעות כלשהן ולכן איני רואה צורך ב"הורדת PSA" רק כדי ש"התוצאה לא תראה גבוהה".. אם יש מישהו שיש לו ערמונית מוגדלת, דלקת כרונית בערמונית(גם בביופסיות) ושסובל מתסמיני השתנה- ניתן לתת "אבודרט" להקטנת הערמונית, שעשוי להוריד את ה PSA - וזה גם ירמז שאכן הגברת המדד לא היתה בשל מחלה סרטנית- אך מדובר בתרופה לכל דבר שעשויות להיות לה תופעות לוואי, היא מחייבת מרשם ואין לקחתה "סתם".

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת