אומניק כבר לא יעיל

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/07/2012 | 13:57 | מאת: בן שישים פלוס

שלום בן 60 פלוס , בריא ופעיל , סובל מערמונית מוגדלת שפירה , psa קרוב ל-10 , psa עולה בעקביות ובהדרגה , לאחר ביופסיה (נמצא שלילי) , נוטל אומניק מעל 4 שנים , לאחרונה סובל מצריבה בהטלת שתן ובפליטה . נשקלה תרופת אבודרט אך חושש מנטילת התרופה עקב פגיעה אפשרית בזיקפה . האם פרמיקסון יכולה לעזור כתוספת לאומניק ? האם קימות תרופות יעילות נוספות ?

שלום רב, אם יש לך צריבה בשתן או בפליטה חשוב שבצע תרביות שתן ותרביות זרע לשלול דלקת , שאולי היא גם מקור לעלית PSA. אם הPSA שלך ממשיך לעלות והתרביות תקינות שווה לשקול ביופסיה חוזרת. לגבי אבודרט, הוא אמור להקטין את הערמונית ועשוי להוריד את רמת ה PSA, ונכון שיכולות להיות לו תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני, אך לא כל מי שנוטל תרופה זו בהכרח סובל מהתסמינים. אבודרט לא משפיע על זקפה. פרמיקסון עשוי לעזור לתסמינים אך מדובר בתרופה צמחית ולא בתרופה קונבנציונאלית. אין שום בעיה ליטול אותה יחד עם אומניק.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת