אלפוזוסין er

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

09/07/2012 | 20:05 | מאת: דניאל

שלום ד''ר אני נוטל כדורי אלפוזוסין אי אר 10 מ"ג מזה מספר חודשים,הכדורים נרשמו לי על ידי אורולוג,בשל הסיבה של הגדלה שפירה של הערמונית ומתן שתן לילי תכוף,(בזמן השינה)ועלי יהיה לקחת את התרופה כל חיי. שאלתי: האם עלי לעבור בדיקות תקופתיות כגון,תפקודי כבד,כליות או כל בדיקת דם או שתן,לבדוק אם אין נזק מצטבר עקב התרופה??

שלום רב דניאול תמיד כדאי לעבור בדיקות תקופתיות, ובוודאי כשנוטלים תרופה. גם הגדלה שפירה של הערמונית יכולה להגורום להפרעות בתפקוד כליתי ולאו דווקא התרופות. ולכן רצוי שתערוך את הבדיקות: שתן כללית ותרבית, רמת קראטינין, גלוקוז ו PSA בדם. אולטראסאונד יכול לתת מידע על מצב הכליות וגודלה של הערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת