שאלה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/06/2012 | 15:39 | מאת: ברי

שלום אני בן 32, משקל וגובה תקינים בריא בדכ אבי פיתח בעיות עם הערמונית סביב גיל 45 ולאחרונה עבר ניתוח לכריתת ערמונית (כיום בן 70) הגדלה שפירה. איך אני יכול לדעת אם אני מפתח גם הגדלה של בלוטת הערמונית? מה הסימפטומים לכך? יש משהו שיכול להעיד או שינויים כלשהם שאנשים שסובלים מערמונית יכולים לחלוק? האם אני אדע שיש לי בעיה בערמונית רק ביום בו אסבול מעצירת שתן (חלילה וחס!!) ואצטרך קטטר ואז אגלה שיש בעיה...או שאני יכול לדעת עד לפני אם אני הולך לקראת סוג של בעיה שכזו קראתי מחקר שגברים מקריחים נמצאים בקבוצת סיכון ואכן אבי קרח ואני הולך בעקבותיו (-: זה לא שאני היסטרי או משהו - רק מבקש לדעת תודה לעוזרים

שלום רב, כל גבר מגיל 50 ומעלה עשוי לחוות הגדלה שפירה של הערמונית, מתוקף שינויים פיזיולוגיים טבעיים שקורים בגוף. אי אפשר לדעת מי יסבול ומי לא. התופעות של הגדלה שפירה של הערמונית הן בד"כ הפרעות במתן השתן כמו זרם חלש, קושי בהתרוקנות, קימות בלילה להתרוקן וכדומה.לא חייבים לחוות אצירת שתן ממשית, אבל זה יכול לקרות. לחלק מהגברים יהיו גם הפרעות בתפקוד המיני כמו ירידה בזקפה ובחשק. ע"פ מה שציינת אתה עדיין צעיר בשביל כל אלה..:-) אם תשמור על אורח חיים בריא עם פעילות גופנית מסודרת, הקפדה על תזונה נכונה והמנעות מעישון ואלכוהול -רוב הסיכויים שלא תחווה בעיות משמעותיות. בכל מקרה- לא כל התלונות בשתן מקורן בהגדלת הערמונית והן יכולות להופיע גם בגברים צעירים יותר (וגם בנשים) אז אם משהו מהנ"ל קורה ומציק לך- פשוט גש לבדיקת אורולוג והוא יפנה אותך לבדיקות לפי צורך ויקבע אם יש מקום לטיפול כלשהו.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת