PROPECIA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

24/06/2012 | 09:14 | מאת: KFIR

ראיתי בפורום הנכבד שאלה על פרופציה 1 מג וחשש לסרטן הערמונית שאלתי די דומה, אני מעל 40 ונוטל שנים את התרופה פרופציה , אין לי תןפעות לואי של פיריון ומיניות שאני מתיעץ עם רופאי עור הרופאים מבקשים להביא לידי ידיעתי על תופעות לואי של פיריון ואיכות זרע, אך שאני שואל על חשש לסרטן הערמונית התשובה היא "לא ידוע," אני נהנה מהתרופה לשמירה על השיער )אך חושש מאוד לסרטן הערמונית !!!מצאתי באינטרנט ואני יודע שזה לא מדעי לחפש באינטרנט אלא תמיד עדיף יעוץ אישיף את האזכור הנל על פרופציה( האם תוכל להסביר לי ולהדריך אותי אם אני יכול לנטול את התרופה ללא חשש מסרטן הערמונית? לתשובתך אודה מאוד, מצב הפיסקה: התרופה ניתנה במטופלים עם סיכון לפתח גידול כטיפול מונע. בחלק מהחולים אובחן גידול ממאיר יותר (Gleason גבוה יותר). בין ההסברים כך מציינים שהתרופה הפחיתתה גודל ערמונית ולכן הביופסיה יכלה יותר לאבחן גידול עם גליסון גבוה יותר. ישנם מאמרים המשתמשים בתרופה כטיפול במסגרת מרכיבי טיפול הורמונלי. בברכה, דויד

שלום רב, פרופציה ,כמו אבודרט מקבילתה במינון אחר- מכילה חומר מקבוצת מעכבי 5 אלפא רדוקטז, שעוזר בהורדת רמת הטסטוסטרון הפעיל בערמונית.תרופה שעוזרת להקטנה הערמונית בגברים בהם יש הפרעות השתנה בשל ערמונית מוגדל. היו מס' עבודות שניסו לבדוק האם לתת תרופה זו גם כמניעה לסרטן הערמונית,ובעבודות אלו הראו שהיו מס' אנשים שבמהלך המחקר ונטילת התרופה כן התגלה בהם סרטן הערמונית,אך לא יותר מבד"כ. ובאלה שכן גילו סרטן במקרים רבים הוא היה סרטן משמעותי יותר. כלומר -לא שהתרופה גרמה לסרטן, אבל במי שכן גילו אצלו סרטן, הוא היה בדרגה משמעותית יותר. ולכן לא ניתן להשתמש בה כתרופה למניעת סרטן, אבל מצד שני לא היא הגורם לסרטן! מה שחשוב מבחינתך הוא להבין אילו תופעות לוואי עשויות להיות, ולא לשכוח שככל שאתה מתקרב לגיל 50 יש צורך במעקב כולל בדיקה אצל אורולוג ובדיקות דם ל PSA- בעיקר אם יש לך במשפחה קרובים כמו אח או אבא שחלו חלילה בסרטן ערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת