ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/06/2012 | 17:17 | מאת: גבריאל

ד"ר שירה שלום רב.אני בן 65 ועברתי לפני כ 4 שנים ניתוח בשיטת turp ולצערי לא חל שינוי בתדירות מתן השתן.הרופא המטפל טוען שיש לי שלפוחית רגיזה .קיבלתי טיפול כדורי אך ללא שינוי.לאחרונה אני במעקב בנושא כיס מרה ונמצא: פעם שהערמונית במשקל 28 גרם עם מוקדים אקוגנים מרובים בתוכה. לאחרונה נמצא שלפוחית שתן בעלת דופן סדיר ללא ממצא פתולוגי והערמונית בגודל 3,6x 3.1 ס"ע היסתדויות. אודה לך מאוד אם אוכל לקבל חוות דעתך המקצועית בנושא

שלום לך גבריאל, לצערי יש אנשים שלא "נהנים" מניתוח ערמונית שהיה אמור לעזור להם. ע"פ התלונות שלך אולי כדאי שתעבור בדיקה אורודינמית כדי לוודא אם אכן יש לך שלפוחית רגישה או שמא בכל זאת שיירי הערמונית ממשיכים להפריע- ובמקרה זה יש מקום לשקול ניתוח חוזר. ממצאי ה US מראים פשוט שיירי ערמונית בקוטר תקין ולממצאי ההסתיידויות אין שום משמעות(זה משהו שנראה אחרי ניתוחים). עליך לעבור כמובן בדיקה גופנית ובדיקת PSA בדם.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת