חשש מסרטן הערמונית.

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/06/2012 | 15:15 | מאת: אריק

שלום דר בן 61. הופנתי לביופסיה עקב עליה ב-psa מ 3.26 (במרץ 2010). ל6.05 (באפריל 2012) ערמונית מוגדלת - נפח 114 (15.4.12) בבדיקה רקטלית השבוע - נפח הערמונית 80 סמק .בבדיקת trus נפח 90.7 אורך 5.3 גובה 5.6 רוחב 5.8 Pz - הומוגני דו צדדי tz - אונה מדיאנית, חללים ציסטיים דו צדדי, מרקם הטרוגני גבול שמור. האם יש אינדיקציה. לממאירות. בנתונים האלה? (תשובת ביופסיה רק עוד שבועיים ....) איך זה שבהבדלי זמן של פחות מחודשיים משתנה גודל הערמונית מ-114סמק. ל-80 סמק (או 90.7 ...לאיזה מהנתונים יש להתייחס?) תודה על הפורום ועל התיחסותך.

שלום אריק. צריך לזכור שמדידות בUS דרכי שתן הן לא תמיד מדוייקות ותלויות בבדוק ובמבנה הנבדק. הערכה של ערמונית בקוטר 114 סמ"ק זה אומר ערמונית מאוד גדולה. בTRUS המדידות לרוב יותרמדוייקות כי זו בדיקה פנימית. למרות גודלה של הערמונית שלך, בשל עליית ה PSA שאכן יכולה להיות בשל הגדלה שפירה, אך לא רק-לאור גילך הצעיר כן נראה יש מקום לביופסיה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת