כאב בכרית כף הרגל (metatarsalgia)

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

05/06/2016 | 12:00 | מאת: ניסים

שלום רב, לאחר פציעה שעברתי וסיבוך בעקבותיה - אני סובל מחוסר אפשרות לכופף את אצבעות 3,4,5 בכף רגל שמאל ( אציין כי מבחינה נוירולוגית - הכל תקין). בעקבות זאת התחלתי לסבול מכאבים חריפים בכף הרגל, לאחר הליכה של מספר דקות, באזור המסרקים 1,2,3 ונאמר לי ע"י מומחה אורטופד כי ככל הנראה אני סובל מ - metatarsalgia. כמו כן אציין כי בבדיקה על משטח HRMAT נמצא כי כל העומס הינו ברגל שמאל על מטטרסוס 1, כאשר אין כלל דריכה על מטטרסלים 3,4,5. כאשר נבדקתי על ידי רופא מומחה אורטופד נוסף, נאמר לי כי אין לי מטהטרזלגיה מאחר ולטענתו מטהטרזלגיה היא פגיעה של כאב תחת ראשי המסרקים 2-4 הנובעת מחולשה יחסית בכיפוף המסרק הראשון, מלווה בעיבוי עור ניכר תחת ראשי מסרקים 2-4. בנסיבות אלה- האם הקביעה על ידי המומחה האורטופד הנוסף שאין לי מטהטרזלגיה היא נכונה? האם היא חד משמעית? האם באמת מטהטרזלגיה היא פגיעה של כאב תחת ראשי המסרקים 2-4 הנובעת מחולשה יחסית בכיפוף המסרק הראשון, מלווה בעיבוי עור ניכר תחת ראשי מסרקים 2-4. תודה רבה מראש על המענה.

שלום ניסים, 2 מומחים לא הגיעו להסכמה לאחר בדיקתך. כדאי לשפוט רק לאחר בדיקה גופנית כדאי לעשות מדרסים רכים לפי מידת גבס חג שמח

מנהלי פורום כף רגל וקרסול