כאב בתנועת dorsiflexion בעמידה

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

21/03/2016 | 01:56 | מאת: I.h

ד"ר שלום רב. אני כשנה וחצי אחרי ניתוח שחזור רצועות קרסול, אחרי הרבה נקעים חוזרים כיום עדיין נקעים חוזרים . יש לי כאבים שאני מניע את הקרסול פנימה ולמעלה. קשה לי להגדיר בדיוק איפה הכאב, הכאב בערך בחיבור של הטיביה לטלוס ובפטישון הפנימי. אני מרגיש כאב ממש חזק שאני עושה תנועת dorsiflexion בעמידה ושאני מפעיל עומס על הקרסול. מין כאב של מעיכה של העצם ממש חזק יש גם קליקים בקרסול בזמן האחרון גם בהליכה מרגיש כאב. הכאב ממש מפריע. עשיתי מיפוי עצמות:ממצאים : סקולזיוס טורבו לומבלי, הדגשה בחלק הדיסטלי עצם הטיביה ובחלק האחורי עצם הטלוס- שינויים אוסטיאוארטריטיים -מצב לאחר חבלה וניתוח בקרסול שמאל. עשיתי MRI ב-MRI רשום בתוצאות צלקת באזור atfl הצלקת מערבת גם את הרצועה הסינדמוסטית. השאלות שלי הם ככה : מה יכול לגרום לכאבים כל כך חזקים בלי ממצא בצילומים מה הבעיה יכולה להיות? ואיך אפשר לטפל. ומה אפשר לעשות להקל בכאבים ? תודה רבה.

שלום רב! אני ממליץ להשלים את הבירור ע"י CT קרסול, ייתכן וקיימת שחיקת מפרק טיביו-טלרי. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול