שבר בכף הרגל

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

24/03/2010 | 22:00 | מאת: וריון

לפני 5 חודשים שברתי את כף הרגל בעצם מסרק ה5 אך עד היום אין איחוי יש נפיחות בצבע אדום סגול לפי דעת הרופא שבר ללא איחוי וללא תזוזה האם זה הגיוני שהשבר אינו מתאחה? האם צריך ניתוח ואם כן לאחר כמה זמן? האם זה נורמלי שיש נפיחות כמעט רצינית עד הברך?יכול להיות שנקרע לי איזה שריר ולא גילו את זה בצילום אני לוקח תרופה אוגליזין לכאבים וכן משחה וולטרן האם הטיפול נראה לך או שאני צריך להחליף רופא? דרך אגב אני הולך עוד עם קביים כיוון שקשה לי לדרוך על הרגל מחכה לתשובה מהירה בתודה מראש אוריון

שלום אוריון וחג שמח, כפי שהוסבר לברכה בשאלה הקודמת: שבר בבסיס המסרק החמישי יכול להיות מטופל בצורות שונות מגבס דרך סד גבס ועד תחבושת אלסטית. לפי התיאור שלך השבר נמצא במצב הנקרא חוסר חיבור (Nonunion) ולכן כנראה הוא כואב. ייתכן והמצב מצריך טיפול ניתוחי. בנוגע לנפיחות לאורך השוק והשינוי בצבע יש לשלול תופעה ששמה תסמונת כאב אזורית כרונית. סוגיה כזאת לא יכולה להפטר בפורום, עלייך לפנות למרפאת כף רגל באזור מגורייך או במרפאתנו בבי"ח הלל יפה לבדיקה והחלטה טיפולית

מנהלי פורום כף רגל וקרסול