כאבים בכף רגל לאחר הורדת גבס

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

03/07/2020 | 00:23 | מאת: אפרת

שלום רב אני בת 37. לפני כחודש החלקתי בבית וכף רגל שמאל הסתובבה לי לצד השני. לאחר בדיקה וצילום בטראומה התגלה 3 שברים בעצמות המסרק 2-3-4 והרופא שלח לעשות גבס ואמר לחזור לבדיקה אחרי חודש. היום חזרנו לטראומה , רופא אחר ראה את הצילום הראשון שנעשה לפני חודש ואמר שהגיע הזמן להוריד את הגבס ואין צורך לעשות צילום . ששאלתי אותו למה לא צריך לעשות צילום כדי לראות שהשברים התאחו , אמר שאין צורך . הורדתי את הגבס וחזרתי אליו לבדיקה. הכף רגל היתה מעט נפוחה וכואבת ולא יכולתי לדרוך כלל.. בדק שיש תחושה ונתן הפניה לפיזיותרפיה.. ואמר לי שאני יכולה כבר לדרוך רגיל על הרגל. השאלה שלי האם באמת אין צורך בצילום לראות שהשברים התאחו לפני שמורידים את הגבס ? בנוסף אני בכלל לא מצליחה לדרוך .. רק להניח את הרגל על הרצפה ולעמוד בלי לדרוך. כשניסיתי לדרוך ממש כאב. מה מומלץ לעשות בינתיים עד התור לפיזיותרפיה ? המון תודה. מצרפת צילום של הרגל לפני חודש.

שלום אפרת! מומלץ להגיע לבדיקת אורטופד כף רגל וקרסול... תהליך ההחלמה לעתים לוקח שבועות מספר. הכל תלוי בסוג השבר, מידת התזוזה וכו' רצוי כן לבצע צילום ביקורת ללא גבס. בברכה

06/07/2020 | 10:58 | מאת: ריקי ברוך

היי אפרת. לפני מספר שנים, שברתי בדיוק כמוך את עצם המסרק . אחרי הסרת הגבס התחילה תקופה של שיקום. כדי להאיץ את ההחלמה ולצד הפזיוטרפיה התחלתי ליטול סידן אמורפי של דינסיטי שנשאר איתי לאורך כל התקופה ועד היום. אני ממליצה גם לך לקרא אודותיו ולהקל גם על תהליך החזרה לשגרה שלך. החלמה טובה. ריקי

06/07/2020 | 22:50 | מאת: אפרת

היי תודה . הייתי בבדיקה היום ( 3 ימים אחרי הורדת הגבס) , עשה צילום. השברים ללא איחוי מלא אבל ללא תזוזה. אמר שאני יכולה לדרוך על העקב ובהדרגה על הרגל. השאלה אם פיזיותרפיה מומלצת במצב זה שהשברים עוד לא התאחו והרגל עוד נפוחה וכואבת? האם רצוי לתת לרגל יותר מנוחה או לדרוך יותר ? כל רופא אומר משהו אחר ואני כבר מבולבלת. תודה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול