שחיקת סחוס, לאחר שבר תלת פטישוני

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

27/02/2020 | 15:20 | מאת: רוזה

שלום. אני 10 שנים לאחר שבר תלת פטישוני עם תזוזה לפני כ3 שנים החלה החמרה בכאבים. לאחר נסיון של פיזיו זריקות סטרואידים והליכה עם חבישה ( שלא עזרו) הוחלט על ארתרוסקופיה להסרת רקמה צלקתית ובליטות בעצם. לאחר הניתוח החלה החמרה במצב. צילום mri הראה יש החמרה רצינית בשחיקה של הסחוס . הוחלט על מתן זריקות של חומצה היאלרונית. בהתחלה הייתה הקלה מידית ( לדעתי מזריקת הסטרואידים שקיבילתי) , לאחר חודש החמרה ושוב הקלה כרגע 3 חודשים לאחר הטיפול יש החמרה בכאבים והרגל נתפסת רבות במהלך היום בעוד שבוע יש לי ביקורת. השאלה מה הן האופציות הטיפוליות במקרה כזה?

שלום רוזה! סביר להניח שיש מקום לחשוב על ניתוח קיבוע מפרק הקרסול ( TibioTalar Fusion ) ממליץ לך לפנות להתיעצות אורטופד כף רגל וקרסול. לפני הניתוח ניתן לנסות טיפול בנעלי APOS. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול