קריסת עצם מסרק ויבלת מסמר כואבת

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

06/12/2019 | 00:43 | מאת: איילת

שלום, אני בת 29. לפני כחצי שנה החלה לי יבלת לחץ, מסיבה לא ברורה, בכרית כף הרגל הימנית. מאז עוברת סבל רב.. היבלת חוזרת שוב ושוב, והפתרונות של האורתופדים הם רק מדרסים. בדקתי את המצב לעומק, וממישוש של כף הרגל, יש לי נפילה של עצם מסרק (מס 4) שפונה בחדות כלפיי מטה בדיוק באזור היבלת. זה נראה לי ממש מוזר שהפתרונות הם רק מדרסים או ניתוחיים. לא עברתי שום דבר חריג עם הרגל, והמצב הזה הגיע פתאום.. כן אציין שלפני שהויעה היבלת הלכתי במשך זמן רב עם נעלי סירה, שכנראה כיווצ'צו לי את אצבעות הרגליים וכתוצאה מכך נפילת המסרק.. שאלתי - האם ניתן לתקן את המצב / להחזירו לקדמותו באיזשהו אופן? תרגילים, מתיחות, משהו.. ההליכה עם מדרסים ממש ממש בעייתית לי. תודה..

שלום איילת! במידה וקיים עוות של עצם המסרק ניתן לבצע ניתוח תיקון ( Osteotomy ) במידה ואת אינה מעוניינת בהתערבות ניתוחית ניתן להיעזר במדרסים. בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול