התייעצות בקשר לפגיעה בקרסול

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

06/07/2019 | 16:43 | מאת: שולי

שלום ד"ר, עקב נפילה וסיבוב הקרסול עברתי בדיקת MRI ועל פי הממצאים ישנו קרע חלקי ברצועה ובצקות בעצם שגורמות לכאבים חזקים. .Partial tear and scarring of the anterior talofibular ligament .Suspected osteochondral injury of the posterior medial talar dome without a discrete OCD fragment .Bone contusions of the medial lateral malleoli הטיפול אליו הופניתי הוא פיזיותרפיה, מרפאת כאב ומרפאה אלטרנטיבית. התורים למרפאות כאב רחוקים (לפחות עוד חצי שנה) ואני תוהה האם יש טעם בכך וכיצד יכולים לסייע לי שם? אשמח לשמוע מה לדעתך מתוך ההפניות שקיבלתי יכול לסייע בכאבים (מלבד משככים שאני כבר לוקחת), וגם כיצד ניתן לזרז את ההחלמה כדי שאוכל לחזור ללכת בהקדם האפשרי. האם יש טיפולים מסוימים מומלצים למצב זה? גם מבחינת פיזיותרפיה וגם מבחינת רפואה אלטרנטיבית כי הבנתי שמעבר לזה אין מה לעשות. כמו כן, האם במצב זה של קרע ובצקות כדאי לעלות לטיסה או שזה עלול לעורר כאבים חמורים יותר? או להחמיר את הבצקת? תודה רבה מראש על המענה

שלום שולי! ממליץ להמשיך פיזיותרפיה, להימנע מהפעלה מאומצת של הרגל ולהיות במעקב אורטופד כף רגל וקרסול. טיסה עצמה לא אמורה לגרום להחמרה במצב בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול