ביציות והקפאה

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

18/10/2013 | 04:03 | מאת: מאיה

אני מתקרבת לגיל 40 אני רוצה לעשות הקפאת ביציות לשימור. הבנתי שאחרי ששואבים את הביציות בודקים את הביציות ומקפיאים רק את הביציות האיכותיות. הבנתי שאצל נשים מבוגרות הבעיה העיקרית בביציות היא ליקויים במטען הגנטי, פגמים כרומוזומליים וכו'. האם לפני שמקפיאים את הביציות שישאבו לי בודקים גם אם לביציות שמקפיאים אין ליקויים במטען הגנטי ושאין להן פגמים כרומוזומליים וכו'. או שאי אפשר לדעת ואז למעשה אם אצטרך בעתיד להפשיר אותןולהשתמש בהן לא ניתן יהיה לקבל מהם הריון בכלל או הריון תקין.

לא מבצעים בדיקה גנטית לביציות לפני הקפאתן אכן איכות הביציות נובעת בראש ובראשונה בגיל האישה יתכן מצב שגם ביציות שהוקפא בגיל זה לא ישרדו הפשרה או יופרו

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות