הקפאת ביציות-בת 30 עם סרטן שד

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

16/09/2013 | 19:10 | מאת: דנה פ

שמי דנה,הינני בת 30 רווקה. אובחנתי לפני שבוע כחולת סרטן. הגידול רגיש להורמונים ER/PR + her-2 + לקחתי במשך שנים רבות גלולות יסמין ולאחר הפסקה של כשנה התחלתי לקחת גלולות OCELLA(בארה"ב)ולא חידשתי לקחת אותן עם קבלת הבשורה על המחלה. ידוע לי שאזדקק לכימו,ידוע לי שאצטרך לבצע את השאיבה לאחר הוצאת הגידול. מה סיכוי השרידות של הביציות?האם מומלץ להפרות אותן ולא רק להקפיא?האם ניתן להקפיא את חלקן לא מופרות וחלקן מופרות? מה האופציה עם הסבירות הגבוהה ביותר בעבור שאהיה אמא בעתיד? אני חיה עם בנזוג אך אינני יודעת אם הקשר יוביל לחתונה. כמה זמן נמשך הסבב והאם ידוע לך מה הפרוטוקול בנשים חולות בסרטן השד? אבודה ומודאגת-אשמח לעצה. תודה.

דנה שלום קודם כל ברצני לאחל לך טיפול מוצלח והחלמה מלאה כדי לקבל תשובה מדוייקת כדאי להתייעץ עם האונקולוגים לגבי הטיפול המוצע כיום יש אפשרות לשימור פוריות א על ידי שימור רקמת שחלה או על ידי הקפאת ביציות כאשר מדובר בהקפאת ביציות יש כיום נסיון רב יותר בהקפאת ביצות מופרות בכל מקרה ,במידה ועדיין את רוצה לשמר אופציה של השגת הריון שלא מבן הוג הנוכחי ניתן להקפיא ביציות לא מופרות צריך לברר עם האונקולוגים האם את יכולה לקחת טיפול הורמונלי או שאיבה במחזור טבעי בגלל הרצפטורים החוביים לאסטרוגן בתל השומר וב איכילוב יש יחידות המתמחות בנושא שימור הפוריות במחלות אונקולוגיות בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות