תרופות

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

19/08/2013 | 02:09 | מאת: מיכל

אני מתכננת לעבור באופן פרטי תהליך של שאיבת ביציות לצורך הקפאת ביציות (לשימור הפוריות) על מנת שאוכל להשתמש בהן בעתיד לצורך הבאת ילד. חשוב לי מאוד שהביציות שישאבו יהיו באיכות טובה כדי שבעתיד אכן ניתן יהיה להפרות אותן ולא תהיה בעיה. נטלתי כדורים בשם פריזמה במינון של 60 מ"ג ליום במשך תקופה מאוד ארוכה של למעלה משנה (כדורים שהם בעצם ממשפחת ה- ssri כמו פרוזאק ודומיהם). ברצוני להפסיק את הנטילה כך שאהיה נקיה לחלוטין מהכדורים על מנת שלא ישפיעו על איכות הביציות שישאבו ושיוקפאו. אודה לך אם תשיב לי: 1) כמה זמן צריך לעבור מהפסקה טוטלית של נטילת הכדורים עד לביצוע שאיבת הביציות כך שאהיה בטוחה שהטיפול התרופתי שנטלתי כבר לא קיים בגופי ושאין לו יכולת להשפיע על איכות הביציות שישאבו? 2) כמה זמן צריך לעבור מהפסקה טוטלית של נטילת הכדורים עד למצב בו ניתן להיות כבר בטוחים שהמרכיבים הכימיים של הכדורים כבר לא מצויים בדם שלי? 3) כמה זמן צריך לעבור מהפסקה טוטלית של נטילת הכדורים הנ"ל עד למועד בו אבצע בדיקות דם הורמונליות ובדיקות דם גנטיות כך שהטיפול התרופתי לא ישפיע על תוצאות בדיקות הדם? 4) כמו כן רציתי לדעת האם הטיפול שלקחתי יש לו יכולת להשפיע על הפריון (כלומר לפגוע בפריון) והאם יתכן שהוא פגע במאגר הכללי של איכות הביציות הקיים בגופי (שהוא מאגר קבוע שקיים לכל אשה מרגע לידתה)?

לדעתי על מנת לקבל תשובה אמינה עלייך לפנות לגורם מוסמך מעולם הרוקחות הקלינית כדי שיבדוק בשבילך את הנתונים הביולוגיים של התרופה זאת הדרך הטובה ביותר לקבל מענה לשאלות שלך

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות